GeedLaal Advies Groep

Gespecialiseerd in Somalische Cultuur

Academische achtergronden

Maatschappelijke begeleiding

Werken door heel het land

Visie

Iedereen heeft behoefte aan het gevoel erbij te horen, zich thuis te voelen en te kunnen rekenen op de menselijke maat waar ze ook ter wereld zijn.

Wij zien helaas dat de mensen die een andere culturele achtergrond hebben vaak lopen tegen vooroordelen en onbegrip. Tijdens het verrichten van tolkwerkzaamheden, kwamen wij erachter dat er veel meer nodig is. Er is behoefte aan meer uitleg, zodat er meer begrip en sympathie voor elkaar ontstaat.

Geedlaal kent de WIJ-cultuur. Wij helpen elkaar en wij willen zorgen ervoor dat ook de mensen met een andere culturele achtergrond worden gezien, begrepen en kunnen rekenen op professionals die hun cultuur kent en hen kan helpen een brug te slaan. Geedlaal kent de verborgen krachten van mensen die van heinde en verre komen en weet deze in te zetten. Immigranten hebben tegenslag gekend en daarmee veerkracht en aanpassingsvermogen aangeleerd. De kracht hebben zij zelf en wij wijzen de weg in een land waar individualisme, eigen verantwoordelijkheid en bureaucratie hoogtij viert. Wij leren ze hier doorheen kijken, een weg erdoorheen te banen en hun kracht in te zetten om te participeren in deze maatschappij.

Missie

Een cliënt die aanklopt bij Geedlaal ervaart dat hij/ zij daadwerkelijk een stap verder is geholpen, uit een impasse is gekomen en of zelfstandig verder kan. De cliënt heeft weer vertrouwen dat er ook in Nederland ondersteuning is die hun cultuur begrijpt.

Wat maakt ons uniek?

Onze aanpak is kenmerkend. Wij zijn niet typisch maatschappelijk werkers. Wij zijn ondernemers, netwerkers en we zijn maatschappelijk ingesteld. Wij leggen verbindingen met iedereen die iets voor onze cliënt kan betekenen en stellen het belang van de cliënt voorop. Wij geloven niet dat wij zelf alles kunnen en dat moeten doen. De ambulante begeleider is verantwoordelijk voor het proces en zorgt dat de expertise van anderen wordt ingezet als het nodig is. Wij houden er niet van om onze tijd te verdoen. Met goed verstand en het hart op de goede plek proberen wij voor zoveel mogelijk mensen het verschil te maken. We zijn harde werkers, we houden van korte lijntjes en we zijn vrijwel altijd bereikbaar. Voor cliënten die met de handen in het haar zitten, zien wij het licht en gaan we er graag mee aan de slag. Hoe simpeler, hoe beter.

Ook interessant:

[link output=”inline” aantal=”3″]

Verdwaald?

Bent u ook verdwaald in het grote doolhof genaamd Nederland? Wij helpen u graag bij het vinden van de weg!

Neem contact op